logo
Επικεφαλής Ανεξάρτητης Κίνησης Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Δύο εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές οι πολίτες της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ψήφισαν Σπύρο Πανά | 07-05-2014

Ισχυρό μήνυμα Νίκης στις εκλογές της 18ης Μαΐου, έστειλαν περισσότεροι από 2.000 πολίτες που προσήλθαν στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος και των υποψηφίων του Συνδυασμού του Σπύρου Πανά Α.ΚΙ.Β.Β.Β.. Ανάμεσά τους οι γιοί του Γρηγόρη Κασιδόκωστα Πάρις και Αλέξανδρος, η Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Γεωργία Μαρτίνου, οι πρώην Δήμαρχοι Βούλας Άγγελος Αποστολάτος και Γιάννης Κιούκης.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς, στην κατάμεστη από τους συμπολίτες μας αίθουσα και στους εξωτερικούς απ’ αυτή χώρους στο DIVANNI, παρουσίασε το Σχέδιο και τις παρεμβάσεις που προγραμματίζει για την πόλη για την επόμενη πενταετία, τον απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής, καθώς και την ομάδα νίκης των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Ανεξάρτητης Κίνησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι εκατοντάδες οι φίλοι της Α.ΚΙ.Β.Β.Β. που μπόρεσαν να προσεγγίσουν το χώρο της εκδήλωσης, λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργήθηκε, εξαιτίας της διοργάνωσης του Αγώνα Τριάθλου στη Βουλιαγμένη και των μέτρων που πήρε η Τροχαία.

Με την έναρξη της εκδήλωσης, το Δήμαρχο προλόγισαν ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, που είναι κάτοικος στην πόλη μας, ο οποίος εξήρε το έργο και την προσπάθεια του Δημάρχου Σπύρου Πανά, χάρη στον οποίο οι κάτοικοι του Δήμου έχουν το προνόμιο να ζουν σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας, και η δημοσιογράφος και συμπολίτης μας Νάνσια Κωσταρά που αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Δημάρχου.

Παίρνοντας το λόγο, ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για τη δυναμική τους παρουσία στην εκδήλωση, τόνισε εξαρχής ότι “ο στόχος της παράταξης Α.ΚΙ.Β.Β.Β. και των υποψηφίων της είναι ένας, να διαφυλάξουμε τον μοναδικό οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής και να τη θωρακίσουμε με τα απαραίτητα έργα υποδομής. Θέλουμε να ζούμε στην καλύτερη πόλη της Ελλάδος και αυτό θα το πετύχουμε”.

Ο Δήμαρχος Σ. Πανάς αναφέρθηκε στον απολογισμό των πεπραγμένων της Διοίκησής του, αναφέροντας τα πιο χαρακτηριστικά έργα και παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

«Μέσα σε 3 χρόνια διεκδικήσαμε και καταφέραμε να αξιοποιήσουμε κονδύλια πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ, για να ενισχύσουμε τις υποδομές μας, για να αναβαθμίσουμε τα σχολεία μας, για να θωρακίσουμε την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας, για να αποκτήσουμε ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες μας, για να δημιουργήσουμε τις αθλητικές υποδομές που χρειάζεται ο τόπος μας, για να εξασφαλίσουμε στις εργαζόμενες οικογένειες ιδανικές συνθήκες φιλοξενίας των παιδιών τους στους παιδικούς μας σταθμούς».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

  • τη διατήρηση της οικιστικής φυσιογνωμίας της πόλης, την κυριότητα του παραλιακού μετώπου,
  • την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, την υλοποίηση του συνολικού σχεδίου που έχει εκπονηθεί για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου,
  • την ενίσχυση τις βασικές υποδομές μας, δίνοντας προτεραιότητα στη Βάρη που αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες ελλείψεις,
  • τη δέσμευση ότι σε συγκεκριμένα ακίνητα της Βούλας που σήμερα είναι αδόμητα, κυρίως στο μέτωπο της Λ. Βουλιαγμένης, θα δημιουργήσουμε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και κοινόχρηστους χώρους,
  • τη διεκδίκηση πόρων για να δημιουργήσουμε, νέα σχολεία, νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, νέες πολιτιστικές υποδομές, νέες παιδικές χαρές, νέους κοινόχρηστους χώρους αλλά και αναπλάσεις πλατειών
  • τη δημιουργία νέου Δημαρχείου που θα καλύπτει τις σημερινές ανάγκες του ενιαίου Δήμου,
  • αναβαθμισμένες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες,
  • την οριστική λύση σε όλα τα ανοικτά πολεοδομικά θέματα που αφορούν τη Βάρη.
  • Τη διασφάλιση απαραίτητης χρηματοδότησης για να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, οδικού δικτύου, προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και ενίσχυσης του πρασίνου της πόλης μας.

«Είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο που αποδεικνύει ότι γνωρίζουμε τα προβλήματα, κι έχουμε λύσεις για αυτά, γιατί εμείς δουλέψαμε στο Δήμο αυτά τα τρία χρόνια και γνωρίζουμε όλα τα θέματα, όλες τις ανάγκες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε σε ένα κλίμα ενθουσιασμού η ομάδα Νίκης των εκλογών της 18ης Μαΐου, η ομάδα των υποψηφίων της ΑΚΙΒΒΒ, για τους οποίους ο επικεφαλής της παράταξης σημείωσε ότι είναι άνθρωποι με γνώσεις των τοπικών ζητημάτων, με αγώνες για τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας της περιοχής, επιτυχημένοι επαγγελματικά, καταξιωμένοι κοινωνικά κι επιστημονικά, νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και προσφορά, αλλά πάνω από όλα άνθρωποι που αγαπάνε τον τόπο μας!».

Ο Δήμαρχος κλείνοντας την εκδήλωση σημείωσε «δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί ο τόπος μας. Σας εγγυώμαι ότι και τα επόμενα χρόνια θα ζούμε σε μια πόλη όμορφη, λειτουργική, ανθρώπινη. Αυτή τη δέσμευση θα την κάνουμε πράξη. Όλοι μαζί συνεχίζουμε για να φτιάξουμε την καλύτερη πόλη της Ελλάδος».